محمد حسين برزين حضور ايران در نخستين نمايشگاه و جشنواره بينالمللي گردشگري معنوي در ايتاليا را از منظر توسعه نظام بازاريابي و تبليغات جهانگردي حائز اهميت بسيار برشمرد و خاطرنشان کرد: در اين نمايشگاه ظرفيتهاي صنعت گردشگري ايران به ويژه در حوزه گردشگري مذهبي به خوبي معرفي و در معرض ديد جهانيان قرار گرفته است.
وي خاطرنشان کرد: در اين نمايشگاه بيش از 40 کشور مطرح در عرصه گردشگري معنوي و مذهبي از جمله ايتاليا، اسپانيا، سوريه، ايران، مصر، واتيکان، ارمنستان، برزيل، روسيه، اردن، فنلاند، فرانسه، غنا، مجارستان، لهستان، پرتغال و ... در قالب 245 غرفه حضور داشته و به عرضه موقعيتها و جاذبههاي معنوي مذهبي کشور خود به بازديد کنندگان پرداختند.
برزين با اشاره به برگزاري اين جشنواره به ابتکار سازمان گردشگري زيارتي واتيکان و با هدف تشويق مردم به سفرهاي مذهبي در اروپا و خاورميانه گفت: موقعيت فرهنگي و جغرافيايي و حضور اديان مختلف توحيدي و اقليتهاي مذهبي در کشور ما ظرفيت مطلوبي را براي حضور گردشگران خارجي فراهم کرده و ايران را به يکي از ظرفيتهاي بزرگ توريسم مذهبي تبديل کرده است.
وي افزود: در ديدارهاي بازديدکنندگان و مقامات مذهبي از غرفه ستاد بارها اعلام کرديم که ايران از هزاران سال پيش سرزمين اديان خوانده شده و زندگي مسالمت آميز اقوام مختلف در اين سرزمين پهناور همواره يکي از ويژگيهاي تاريخي آن بوده است. به عنوان نمونه همجواري يک کليسا، کنيسه، معبد زرتشتي و مسجد قديمي در خيابان 30 تير تهران، نمونهاي از همبستگي و آرامش اديان در ايران به شمار ميرود. نمونههايي از اين دست در سراسر ايران قابل تعميم بوده و از اين رهگذر کشور ما تمامي گردشگران فرهنگي و زيارتي را به ميهماني خود فرا ميخواند.
برزين گفت: به همين دليل نهادينه کردن رويکردهاي فرهنگي مبتني بر توجه به دين و معنويت در کنار آشناسازي مردم با اماکن مذهبي اقدام مهمي در زمينه گسترش و رونق گردشگري ديني در جامعه بوده و براي کشوري همچون ايران که سرزمين اديان ابراهيمي به شمار ميرود و توجه به امور ديني از دغدغههاي مقدس همه اقوام آن است، تدوين استراتژي بلندمدت در زمينه ساماندهي گردشگري مذهبي از ضرورياتي است که به صورت جدي از سوي دولت و تشکيلات گردشگري دنبال ميشود.
رييس ستاد تبليغات و نمايشگاهها در خصوص نحوه معرفي جاذبههاي مذهبي ايران در نمايشگاه واتيکان گفت: 52 تابلوي عکس نفيس با موضوع بناهاي مذهبي شامل مساجد، کليساها، آرامگاهها و زيارتگاههاي پيامبران و ديگر اماکن مذهبي و معنوي که همگي به زبان ايتاليايي زيرنويس شده بودند، در کنار فروش بستههاي سفرهاي مذهبي ايران، جلوههاي ماندگاري را از ظرفيتهاي بينظير گردشگري ايران به خصوص گردشگري مذهبي در مقر واتيکان به نمايش گذاشتند.
به گفته رييس ستاد تبليغات و نمايشگاهها، در سايه تبليغات انجام شده تعداد زيادي از حاضران در نمايشگاه و علاقمندان ايران از غرفه کشورمان و نمايشگاه عکس آن بازديد کردند که از سوي دستاندرکاران غرفه ايران نيز هداياي تبليغاتي فرهنگي که همه به زبان ايتاليايي ترجمه و با مضمون اديان و بناهاي مذهبي در ايران نگارش شده بودند، به آنها اهدا شد.
استقبال رسانههاي گروهي از غرفه ايران از نکات حايز اهميت اين نمايشگاه بود، طوري که در طول برگزاري اين نمايشگاه هر روز خبرنگاران رسانههاي گروهي و تصويربرداران شبکههاي مختلف تلويزيوني در غرفه کشورمان حضور داشته و به انعکاس جاذبههاي گردشگري مذهبي پرداختند. هم چنين طبق برنامه اعلامي از سوي برگزار کنندگان نمايشگاه سفرهاي معنوي، 27 دي ماه فيلم «رنگي جديد در رنگين کمان» با محوريت معرفي جاذبهها و ديدگاههاي گردشگران در مورد ايران با حضور بازديدکنندگان و مسئولاني از واتيکان به نمايش گذاشته شد.
در همين حال راديو و تلويزيون واتيکان نيز در برنامهاي زنده از رييس ستاد تبليغات و نمايشگاهها دعوت کرده و سوالاتي را در مورد وضعيت سفرها و گردشگري مذهبي در ايران مطرح کردند. محمد حسين برزين نيز در اين برنامه در پاسخ به سوالات مجري به پتانسيلهاي بينظير گردشگري و زندگي مسالمتآميز اديان مختلف در کنار هم در ايران اشاره کرد.
وي در اين برنامه افزايش آمار بازديد از بناهاي مذهبي و زيارتي را اينگونه ارزيابي کرد که گرايش به معنويات اکنون در جوامع بشري بيش از گذشته محسوس شده و براي هويتدهي به اين امر بايد برنامههاي زيادي از سوي سازمانهاي فرهنگي و گردشگري تدوين شود. با اين نگاه گردشگري ابزاري است که افراد را از مذاهب و فرهنگهاي متفاوت به يکديگر پيوند ميدهد و به آنها کمک ميکند تا همديگر را با وجود تنشهاي سياسي و اجتماعي، بهتر درک کنند. شايد از اين رو باشد که از نظر سازمان جهاني جهانگردي نيز مذهب به عنوان يکي از اصليترين انگيزههاي سفر شناخته شده است. چرا که در شکليابي هويت ديني و فرهنگي، گردشگري مذهبي نقشي بيبديل و تعيينکننده دارد و دقيقاً به همين دليل بايد بار فرهنگي و برداشتهاي معرفتي از گردشگري مذهبي فزونتر باشد.
بر اساس اين خبر «النا گراتسيني» يکي از مسئولان مرکز گردشگري واتيکان نيز از حضور سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ايران در نمايشگاه سفرهاي معنوي استقبال کرد و گفت: براي ما باعث خوشحالي و افتخار است که ايران در اين جشنواره شرکت ميکند. ما اطمينان داريم که جاذبههاي مذهبي و معنوي ايران گردشگران زيادي را به خود جذب ميکند./100
انتهای پیام/